Summer Night City

Geplaatst

Summer Night City is ABBA’s tweede single die niet op een album is terug te vinden. Oorspronkelijk zou het de eerste single van hun nieuwe album Voulez-Vous worden, maar het nummer werd hier uiteindelijk niet opgezet. De B-kant van de single is een medley van de nummers “Pick a Bale of Cotton”, “On Top of Old Smokey” en “Midnight Special”. Alle drie traditionele Amerikaanse nummer, opgenomen door de groep in 1975. Deze nummers zijn de enige uitgebrachte ABBA nummers die de leden niet zelf hebben geschreven.

De opnamesessies voor Summer Night City begonnen al begin 1978. ABBA’s nieuwe opnamestudio, Polar Music Studio, werd geopend in mei maar was toen nog niet klaar voor gebruik. Daarom werden eerst opnames gemaakt in de Metronome Studio. De 43 seconden durende balladintro werd geschrapt om de kwaliteit te verbeteren, maar het wilde niet lukken. Het mixen duurde zelfs een week, veel langer dan het mixen van andere ABBA nummers. ABBA besloot, ondanks het, in hun ogen, slechte eindresultaat, het nummer uit te brengen op single in september. Ze traden ook op met het nummer inclusief de geschrapte intro tijdens hun wereldtournee in 1979.

Ondanks de negatieve gedachten van de groep zelf, werd Summer Night City een grote hit voor ABBA. Het nummer kwam op nummer 1 in Ierland, Finland en Zweden, hun laatste nummer 1-hit in hun thuisland.

Op Haarlem105 Shuffle hoor je de versie inclusief het geschrapte intro.

Van stad tot strand, de zomer op je radio hoor je natuurlijk op Haarlem105 Shuffle!

Kabel Haarlem: 89.0 FM

Ziggo digitaal: kanaal 916 en 361

En overal ter wereld en op je mobiel via www.haarlem105shuffle.nl

www.zomeropjeradio.nl

via tunein:

http://tun.in/sfo94

Of zoek op je sonos, andere WiFi speaker of radio naar Haarlem Shuffle of Zomer (op je) Radio