18 juli 1953: Elvis neemt zijn eerst plaat op

Geplaatst

Op zaterdag 18 juli 1953 neemt de 18-jarige Truck driver Elvis Presley voor $ 3.98 bij de Memphis Recording Service de liedjes My Happiness en This Is Where Your Heartache Begins op. Hij zegt tegen studio-assistent Marion Keisker dat het een cadeautje voor zijn moeder is. Een smoes, want zijn moeder is in april jarig. Men denkt dat Elvis de plaat heeft gemaakt om zélf te horen hoe hij klinkt! In 1990 wordt de plaat bij een oud schoolvriendje van Elvis op zolder teruggevonden.
In augustus 1990 verschijnt My Happiness op het album Elvis – The Great Performances. In Nederland gaat My Happiness op 3 augustus 1990 in De Avondspits in première.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *