50 jaar Aloha from Hawaii

Vandaag is het 50 jaar geleden dat het legendarisch concert ‘Aloha from Hawaii’ op 14 januari 1973 live via  de satelliet werd uitgezonden en bekeken door maar liefst anderhalf miljard mensen.

Het idee voor dit concert was uit de hoge hoed gekomen van Elvis’ manager Colonel Parker (pseudoniem voor de Nederlander Dries van Kuijk) en moest een nieuwe comeback inluiden voor Elvis Presley die, ondanks zijn legendarische status, een flink aantal fans was kwijtgeraakt. De voorgaande drie jaar had hij zich vooral beziggehouden met het geven van liveconcerten in heel de VS en vooral in Las Vegas. Deze optredens werden voor Elvis echter steeds meer een sleur, wat zich uitte in drugsgebruik, vreetbuien en wisselende stemmingen. Dit alles had z’n weerslag op zowel zijn huwelijk als zijn carrière. Dit wereldoptreden moest nu de ommekeer brengen. En daarvoor werden kosten nog moeite gespaard, want Aloha from Hawaii werd de tot dan toe duurste productie aller tijden, met een kostenplaatje van 2,5 miljoen dollar.

Vanavond vanaf 20:00 uur zenden we het hele concert nog een keer uit op Haarlem Shuffle.

Ziggo: 910 en 1910

Op iedere internetradio en via radioNED, Tunein en Juke