Long Tall Sally – Little Richard

Op 27 februari 1956 wordt in de Verenigde Staten Long Tall Sally van de 24-jarige Little Richard uitgebracht. Op de B-kant van deze single (Specialty 572) staat Slippin’ And Slidin’ (Peepin’ And Hidin’). Little Richard heeft beide tracks op 10 februari 1956 in Los Angeles opgenomen. Long Tall Sally en Slippin’ And Slidin’ (Peepin’ And Hidin’) halen afzonderlijk de Amerikaanse hitparade.

Richard Wayne Penniman beter bekend onder de artiestennaam Little Richard, was een Amerikaanse  zanger en pianist. Hij geldt als een der belangrijkste grondleggers van de rock-‘n-roll. Hij wordt vaak in één adem genoemd met Chuck Berry, Elvis Presley en Buddy Holly. Door het gebruik van de piano vertoont zijn rock enerzijds overeenkomst met die van Jerry Lee Lewis, anderzijds met die van Fats Domino. Zijn muziek en concerten braken de kleurlijn door zwarten en blanken samen te trekken ondanks pogingen om segregatie in stand te houden. 

Little Richard balanceerde altijd tussen muziek en religie, want naast muzikant was hij ook predikant. Hij heeft naast rock & roll ook diverse gospelplaten opgenomen.

Little Richard overleed op 9 mei 2020, 87 jaar oud.