Laatste Beatles-nummer ooit komt dit jaar uit.

Met behulp van AI is er een nieuw nummer van The Beatles gemaakt, vertelde Paul McCartney in het BBC Radio 4-programma Today. Op basis van een oude demo kon de stem van John Lennon worden losgekoppeld waardoor het nummer voltooid kon worden, aldus de Paul.

Volgens de Brit gaat het om „het laatste Beatles-nummer” ooit. Om welk nummer het gaat is niet bekend, maar mogelijk gaat het volgens de BBC om de compositie Now And Then die Lennon in 1978 maakte. „We hebben het onlangs afgemaakt en het nummer wordt later dit jaar uitgebracht”, aldus McCartney.

The Beatles pose for an early group portrait wearing Pierre Cardin collarless jackets, (clockwise from left) George Harrison, Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, 1963. (Photo by Harry Hammond/V&A Images/Getty Images)