Rolling Stones 60 jaar

Precies 60 jaar geleden op 12 juli 1962 treden The Rolling Stones voor het eerst op in de Londense Marquee Club!

Mick Jagger en Keith Richards hadden al bij elkaar op de kleuterschool gezeten voordat ze elkaar acht jaar later opnieuw tegenkomen tijdens een treinreis. Ze worden goede vrienden en besluiten een bandje op te richten: Little Boy Blue & The Blue Boys. Samen met bassist Dick Taylor, drummer Tony Chapman en toetsenist Ian Stewart spelen ze voor het eerst samen op 12 juli 1962 in de Londense Marquee Club:

Later zal Bill Wyman de vervanger worden van Dick Taylor en begin ’63 voegt Charlie Watts zich bij de band als vaste drummer. De groepsnaam wordt veranderd in Rolling Stones, naar aanleiding van het nummer “Rollin’ Stone” van Muddy Waters

De hele dag hoor je extra veel muziek van The Rolling Stones op Haarlem Shuffle.

Ziggo: 910 en 1910
Via radioNED, TuneIn en JUKE
Op iedere internet radio
En via http://haarlemshuffle.radio en haarlem105.nl