In The Summertime

52 jaar geleden juli stond de Britse rockband Mungo Jerry voor de 2de week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 met hun zomerhit ‘In The Summertime’. Een zonnige zegetocht die de hele zomer van 1970 zou voortduren.

In welgeteld 10 minuten tijd componeerde Mungo Jerry’s bandleader Ray Dorset het nummer op zijn tweedehands Fender Stratocaster.

De tekst “have a drink, have a drive, go out and see what you can find” werd vervolgens wereldwijd opgepakt. Niet alleen in Nederland veroverde Mungo Jerry de toppositie in de zomerhitlijst (6 weken lang nummer één), dit gebeurde ook in Argentinië, Australie, Nieuw Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Canada, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland,  Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Engeland Ierland en Italië. In Amerika kwam het nummer tot een 3e plaats in The Billboard Hot 100.

Met de verkoop van ruim 16 miljoen exemplaren werd ‘In The Summertime’ een van de meest verkochte singles aller tijden en werd de zomer van 1970 een zomer om nooit te vergeten.

De beste Classics en de beste zomerhits hoor je op Haarlem Shuffle.

Ziggo: 910 & 1910

Via radioNED, TuneIn en JUKE

Op iedere internet radio, en overal ter wereld via:

http://haarlemshuffle.radio

Home

http://zomeropjeradio.nl